Samen genieten van een mooie vakantie

 

Het lijkt een wat wonderlijk toernooi: Nachtvolleybal in Staphorst. Als heel Nederland op ťťn oor ligt, strijden dertig teams in Staphorst aan het net voor de winst.

 

Smashen, blokken en serveren, terwijl de maan aan de hemel gloeit.

De dertig teams slaan niet zomaar een nachtje over. Alles is altijd voor meerdere goede doelen. Jaarlijks ballen de sportievelingen zo'n 10.000 euro bij elkaar. De naaste steunen en sportief bezig zijn, daar stoelt het Nachtvolleybal op. De sporttraditie in het holst der nacht is populair. Binnen no time melden teams zich altijd aan.

 

Bijna een kwart eeuw geleden steunden vrienden een maat die namens organisatie Canzibe uitgezonden was in zuidelijk Afrika. Ze richtten een nachtvolleybaltoernooi op om hem financieel te steunen. Na terugkeer van hun vriend stopte het toernooi. Althans, dat was de bedoeling. Volleybalvereniging Rouveen en de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis pakten de handschoen op. Het was te leuk om dit op te doeken.

 

Jarenlang speelden de teams voor Mappa Mondo en het Rode Kruis met Project Bijzondere Vakanties afdeling Staphorst. Vanaf 2017 is naast het Rode Kruis Staphorst voor de bijzondere vakanties ook een van de goede doelen Stichting Philadelphia uit Staphorst, voor het houden van een wensdag. Een derde goede doel in 2018 is voor stichting Wielskracht, een stichting die zich inzet voor mensen met een dwarsleasie.

 

Bij deze organisatie komt meer kijken dan je denkt. Om te beginnen moet het plaatselijke bedrijfsleven de prijzen sponsoren. Dat lukt elk jaar, maar je moet de ondernemers wel benaderen. Zo'n dertig vrijwilligers zijn de hele nacht in touw om alles in goede banen te leiden. Ze zorgen voor een  natje en een droogje, lotenverkoop, jury, en we hebben de afdeling sfeerbeheer. Wat is een sfeerbeheerder? 'Iemand die in de nachtelijke uurtjes die boel in de peiling houdt die zorgt dat vermoeide spelers of toeschouwers met een biertje op het leuk houden'.

 

Sinds 2017 zijn er voor het eerst geen teams die louter bestaan uit volleyballeden. 'Het is een recreatief toernooi. Teams spelen twee keer tien minuten tegen elkaar en er mag slechts onderhands worden opgeslagen. Een team bestaat uit maximaal twee competitiespelers en er moet minimaal twee vrouwen per team meedoen.

Echter voor 2018 geven we nog weer een kans aan de competitieve poule, waarin wel 2 vrouwen in het veld moeten staan maar geen limiet zit aan de competitiespelers.

 

Rond half zes in de ochtend, als de hanen reeds kraaien, spelen de twee beste teams de finale.

 

In 2018 hebben we weer verschillende goede doelen, hieronder een stukje van de de goede doelen: Bijzondere vakanties Rode Kruis afdeling Staphorst en Stichting Wielskracht:

 

Bijzondere Vakanties Rode Kruis afdeling Staphorst

 

Het Rode Kruis Staphorst organiseert al ruim zestig jaar vakanties voor mensen die niet zelfstandig op pad kunnen. Vakantie, weg van de dagelijkse routine, in een totaal andere omgeving lekker doen waar je zin in hebt. Er zijn nog altijd mensen die dat nooit hebben meegemaakt, of daartoe in staat zijn. De afdeling Staphorst richt zich op mensen met een medische en/of sociale indicatie. Mensen die afhankelijk zijn van hulp van derden en/of in een sociaal isolement verkeren. Wij bieden deze mensen en hun partner, of bijvoorbeeld vriend, vriendin of directe mantelzorger vakanties aan.

Ieder jaar genieten rond de 20 vakantiegangers van een week vakantie die zij niet snel zullen vergeten. Vaak zijn zij na de lange tijd er eindelijk even tussenuit, om lekker onbezorgd te genieten. Maar ook om goed verzorgd te genieten! Dat kan dankzij de hulp en onmisbare medewerking van onze vrijwilligers! Ook in 2019 organiseren wij een week vakantie.

 

Voor meer informatie over deze week kunt u contact opnemen met:

VakantiecoŲrdinators, J. de Lange & H. van de Weem, 0522-795097, hj14@ziggo.nl

 

 

Stichting Wielskracht

 

Graag stelt Stichting Wielskracht zich aan u voor:

 

Stichting Wielskracht is opgericht in november 2017. De aanleiding was de betrokkenheid van de oprichters bij de persoonlijke situatie van Evert Bloemert.

In juli 2016 heeft Evert een dwarslaesie opgelopen door een bedrijfsongeval.

Het hebben van een dwarslaesie heeft grote gevolgen. Toch kan iemand met een dwarslaesie ook genieten van het leven, sporten en uitdagingen aangaan, maar hier is vaak een flinke portie wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig. Hier willen wij als stichting graag bij helpen! 
Wij hebben ons als doel gesteld om het welzijn van dwarslaesie patiŽnten te bevorderen, in de breedste zin van het woord.

 

De naam van de stichting is gerelateerd aan zowel de situatie van dwarslaesie patiŽnten als de doelstelling van de stichting:

Wiel > vaak zijn de patiŽnten rolstoelgebonden

Kracht > de wilskracht om vooruit te komen en als dwarslaesie patiŽnt het welzijn te optimaliseren.

 

Stichting Wielskracht wenst alle deelnemers en de organisatie van Nachtvolleybal Staphorst een sportief en succesvol toernooi!

 

 

Philadelphia Zorg

 

Hallo,

Wij willen ons graag aan u voorstellen :

Philadelphia is een landelijke zorginstelling. Wij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking en willen dat onze cliŽnten mede dankzij ons werk gelukkig kunnen zijn. En het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij doen ons werk vanuit een christelijke visie. Met hart en ziel, elke dag weer. En met verantwoordelijkheidsbesef, passie, aandacht en professionaliteit.

 

Wij bewoners en begeleiding vinden het heel leuk dat jullie ons hebben gekozen om te sponseren.

Wij wonen in november al weer 12 jaar aan de Julianastraat. Hiervoor hebben wij 9 jaar gewoond aan Mokkenland. Dit betekent dat we dit jaar al weer 21 jaar bekend zijn in Staphorst. Ook komen er wekelijks mensen met een beperking die elders wonen in Staphorst bij ons om bijvoorbeeld mee te eten of voor de gezelligheid.

Wij willen het sponsorgeld graag gaan gebruiken voor een ďverwendag ď voor alle bewoners. Dit kan in groepjes met elkaar of individueel. Dit lijkt ons erg leuk!!

Nachtvolleybal Staphorst 7 op 8 december 2018

Help ons helpen! Maak uw bijdrage over op bankrekening NL9 RABO 03608.89.913 t.n.v. Nachtvolleybal Staphorst

 

 

 

 

 

Achtergrond

 

Organisatie: Nachtvolleybal† Staphorst | Oude rijksweg 56a, | 7951 DK |Staphorst | nachtvolleybalstaphorst@gmail.com

© 2018 NVS | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring